Bots je op een natte kelder in Diest? Zowel oudere, als recente woningen worden met dit vochtprobleem geconfronteerd. Vochtspecialist Dry Plan buigt zich over de oorzaak, stippelt een stevig plan van aanpak uit en bant het vocht voorgoed uit je kelder.
Een natte kelder in Diest vraagt om een snelle oplossing. Dat is precies waar Dry Plan een handje toesteekt! Wij engageren ons voor een effectieve kelderdichting bij particulieren en bedrijven.
De kelder is het fundament waarop je huis staat. Laat dat nu net de plaats zijn die het meest onderhevig is aan de druk van het grondwater. Het resultaat? Het water dringt makkelijker door en jij kampt met een natte kelder die je niet meer kan gebruiken. Bovendien brengt het ook tal van ernstige gevolgen voor je woonst en je gezondheid met zich mee. We zetten de voornaamste consequenties even op een rijtje:
De kelder is het fundament waarop je huis staat. Laat dat nu net de plaats zijn die het meest onderhevig is aan de druk van het grondwater. Het resultaat? Het water dringt makkelijker door en jij kampt met een natte kelder die je niet meer kan gebruiken. Bovendien brengt het ook tal van ernstige gevolgen voor je woonst en je gezondheid met zich mee. We zetten de voornaamste consequenties even op een rijtje:
DryPlan is jouw vochtspecialist uit Mechelen. Wij zorgen voor een uitgebreide vochtdiagnose bij woningen en bedrijven in Vlaanderen.
Bij een natte kelder is een kelderdichting van essentieel belang. We geven je een helder overzicht van de mogelijke oplossingen.
Wanneer je kampt met opstijgend vocht, trekken de bakstenen in de muur het grondwater omhoog door hun capillaire werking. Dit wijst erop dat de waterkering afwezig is of onvoldoende werkt. Dry Plan kiest resoluut voor een langetermijnoplossing door vochtige binnenmuren te injecteren. We verwijderen de afwerkingslaag, boren kleine gaatjes dicht bij het vloeroppervlak en spuiten een injectiegel in. De gel vormt een horizontale barrière en zet opstijgend vocht volledig buitenspel. We sluiten af met een piekfijne afwerking en laten alles brandschoon achter.
Vaak is de mate van insijpeling en waterinfiltratie in de kelder zo groot dat injectie geen passende oplossing vormt. Toch bieden wij een duurzaam antwoord op je vochtprobleem, met een effectieve kelderdrainage. Wat houdt dat in? We leiden het vocht in de kelder naar een pomp, die aangesloten wordt op het afvoerkanaal. Naargelang de aard en de locatie van het vochtprobleem zijn er verschillende drainagetoepassingen om de natte kelder in Diest vochtvrij te maken.
De aansluiting waar de keldervloer en de muren elkaar raken, noemen we de kimnaad. Wanneer het vocht in de kimnaad infiltreert, is randdrainage een doeltreffende oplossing. Vanonder op de vloer metsen we een stenen goot, die voorzien is van een waterdichte cementering. Vocht dat via de kimnaad opstijgt, komt meteen in de goot terecht en wordt rechtstreeks naar een verzamelput geleid. Vervolgens wordt het verzamelde water naar een afvoerkanaal (bv. het riool) gedreven met behulp van een pomp.
We schuiven een vloerdrainage naar voren als het vocht infiltreert in de keldervloer. In dat geval bedekken we de bodem met waterafstotende lagen, zoals een noppenmembraan. Het membraan wordt gekenmerkt door zijn speciale structuur, die het water via allerlei kanalen naar een verzamelput leidt. In deze put plaatsen we een waterpomp, die voorzien is van sensoren en het water vakkundig afvoert. Zo maken we definitief komaf met je vochtprobleem. Boven op de noppenfolie brengen we een betonvloer aan, die je kelderplaatje weer compleet maakt.
Infiltreert het vocht in je keldermuren? Dan trekken we de kaart van de wanddrainage. We bekleden alle muren met een waterdicht noppenmembraan, dat het water naar een verzamelput loodst. Net zoals bij de vloerdrainage, voorzien we een waterpomp met sensoren. Zo wordt het water naar de uitgang gestuwd. We combineren een wanddrainage steevast met een vloerdrainage, aangezien het vocht uit de muren via de vloer afgevoerd wordt. Door beide drainagetechnieken op elkaar af te stemmen, maken we definitief komaf met je natte kelder in Diest.