Ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem om vochtproblemen te vermijden

Een te hoge luchtvochtigheid heeft vaak een duidelijke oorzaak. Vaak is er een vochttoevoer door een lek of een ander probleem. Wanneer door overmatig vocht genererende apparaten slecht verluchte ruimtes voor vochtopeenhoping zorgen, kan een ventilatietoestel veel problemen verhelpen. Vooral een na-geïsoleerde of goed geïsoleerde woning is hier gevoelig aan. Dat wil zeker niet zeggen dat u niet meer hoeft te isoleren. Isolatie en na-isolatie zijn een prima energiebesparend initiatief voor elke woning. Maar de kans is groot dat u achteraf extra ventilatie nodig heeft aan de hand van een degelijk ventilatiesysteem, wat eigenlijk voor meerdere zaken een voordeel is. Na-isolatie lijkt vaak vochtproblemen te veroorzaken maar niets is minder waar. Wel is het zo dat isolatie reeds bestaande maar nog niet zichtbare vochtproblemen aan de oppervlakte kan brengen. Zeker wanneer er zichtbare schade komt aan uw woning door vocht moet u de oorzaak zo snel mogelijk permanent laten aanpakken door een professionele vochtbestrijdingsfirma.

Een ventilatiesysteem plaatsen na vochtbestrijdingswerken

Na het wegnemen van de oorzaak van een vochtprobleem worden door professionals steeds de nodige voorzorgen genomen om het probleem ook in de toekomst te vermijden. Als u vochtproblemen permanent de deur uit wil, wordt het dus aangeraden om een ventilatiesysteem te laten plaatsen. Ventilatie zorgt er immers voor dat ongezonde opeenhopingen van vocht een weg naar buiten vinden in de vorm van waterdamp. Maar een ventilatiesysteem heeft nog veel meer voordelen en is essentieel om uw gezondheid te beschermen. Het filtert (kool)stof- en rookdeeltjes uit de lucht en voert ze af naar buiten. Een ventilatietoestel zorgt ook voor voldoende aanvoer van verse lucht in huis en een optimale luchtcirculatie. Ook een gebalanceerd vochtgehalte is noodzakelijk om ademhalingsproblemen en kwalen als astma, longemfyseem, longontsteking en andere infecties te vermijden. Ook daarin speelt een goede ventilatie een erg belangrijke rol. Een degelijk ventilatiesysteem is een populair hulpmiddel op het ideale binnenklimaat te verkrijgen.

Soorten en types ventilatiesystemen

Er zijn verschillende beschikbare ventilatiesystemen voor een gebalanceerd binnenklimaat. Voor verschillende specifieke gebouwen, situaties en locaties zijn er toestellen verkrijgbaar. Onze vakmensen gebruiken hun kennis en jaren ervaring om samen met u het best mogelijke ventilatietoestel te zoeken. Hierbij wordt rekening gehouden met uw behoeften, wensen en budget. Ook wordt het esthetische aspect in acht genomen, de structuur en indeling van uw woning, de grootte van uw ruimten en de kwaliteit van de buitenlucht in uw omgeving. Zo kunnen we bepalen welk ventilatiesysteem het meest geschikt is voor u en welke functies nodig zijn voor een optimale werking. Zo zijn er bijvoorbeeld ventilatietoestellen speciaal ontworpen om ruimten te verluchten waar gemakkelijk nare geurtjes hangen, zoals de badkamer, de keuken en het toilet. Er zijn ook heel energiezuinige toestellen voorhanden. Afhankelijk van uw voorkeur zijn er turboventilatiesystemen en dakventilatiesystemen op de markt, allemaal met hun specifiek filtersysteem en onderhoudsvereisten. Voor meer informatie over het perfecte toestel voor u, kunt u altijd terecht bij onze experten van Dry Plan. Neem gerust vrijblijvend contact op met ons.