Condensatie in uw woning

Condensatie kan voorkomen in elke woning, zowel in bestaande huizen of bij nieuwbouw. Condensatie in huis is een natuurlijk proces. Zonder voldoende verluchting kan het echter een vochtprobleem worden. Dry Plan rekent vakkundig af met condensatie door het probleem aan de bron aan te pakken. Bij slechte luchtcirculatie in bepaalde ruimten in huis gaat de onzichtbare waterdamp in de lucht afkoelen en worden waterdruppeltjes gevormd. Die druppels veroorzaken vochtigheid in huis met condensatie als gevolg. De oorzaken van een verhoogd vochtgehalte in een gebouw zijn vaak divers. Het is normaal dat er vocht in de lucht zit door allerlei dagdagelijkse activiteiten zoals wassen, koken, douchen, strijken, etc. Zelfs door uit te ademen, komt er waterdamp in de lucht. Maar u heeft wel een vochtprobleem wanneer er onvoldoende ventilatie is om dit verhoogde vochtgehalte weer op peil te krijgen. Een opeenhoping van vocht gaat zonder voldoende verluchting letterlijk een eigen leven leiden: biologische aanwassen zoals schimmels en andere micro-organismen gaan zich ontwikkelen. Dergelijke ongenode levensvormen in huis kunnen een ware aanslag zijn op uw gezondheid en kunnen op termijn gezondheidskwalen als allergieën, astma en bronchitis veroorzaken. Professionele vochtbestrijding door Dry Plan kan deze klachten voorkomen.

Condensatie vermijden

Zeker na het plaatsen van na-isolatie, waardoor spleten en kieren in uw buitenmuren worden dichtgemaakt en de ‘natuurlijke maar verkeerde’ ventilatie van uw woning wegvalt, is het van essentieel belang om permanent goed te ventileren. Dergelijke energievriendelijke ingrepen blokkeren de luchtstroom en kunnen zorgen voor een vochtophoping in huis. Zeker bij regenweer is dit het geval, met alle nare en natte gevolgen van dien. U kunt wel een raam open zetten elke ochtend maar dit zorgt slechts tijdelijk voor ventilatie in huis. Vaak is een ventilatietoestel de enige juiste manier om een gezond binnenklimaat te krijgen zonder schimmels of andere bacteriën. By Dry Plan kan je kwalitatieve toestellen kopen tegen een klantvriendelijke prijs die ook energiezuinig zijn. Dry Plan heeft een divers aanbod aan ventilatietoestellen met elk hun specifieke eigenschappen. Onze vochtexperts gaan met u op zoek naar de beste mogelijkheid voor uw specifiek vochtprobleem en de door vocht aangetaste ruimte. Zo wordt een C-systeem vaak aangeraden bij condensatie in de kelder.

Condensatie behandelen

De nare gevolgen van condensatie kunnen gemakkelijk worden behandeld. Er zijn gespecialiseerde producten die schimmel bestrijden. Ook kan ventileren door de ramen te openen tijdelijk het vochtgehalte doen dalen. U kunt de vochtdruppels ook regelmatig verwijderen met een droge doek, het gebruik van water beperken en opnieuw behangen over vochtplekken maar dat zijn tijdelijke lapmiddeltjes die op lange termijn weinig verschil maken. Vochtproblemen hebben één of meerdere duidelijke oorzaken die bestreden moeten worden. Vaak zijn deze oorzaken moeilijk te achterhalen en is een professionele analyse en diagnose met de juiste meetapparatuur noodzakelijk. Achteraf kan de ware oorzaak worden behandeld met de juiste vochtbestrijdingsmethode. Zo kunnen de muren via hydrofuge geïmpregneerd worden met een vochtwerend product of leidingen gerepareerd als het onderliggende probleem een lek is. In sommige gevallen waarbij er gewoon te veel vocht genererende apparaten in een slecht geventileerde ruimte staan, kan een ventilatiesysteem het vochtprobleem volledig oplossen. Als opstijgend grondvocht onrechtstreeks voor condensatie zorgt in huis kan onderkapping of injectie van de muren soelaas bieden. Elk probleem vraagt in ieder geval een vakkundige oplossing na grondig onderzoek door experten in vochtbestrijding.  Voor een professionele analyse en gratis diagnose en een betaalbare en grondige permanente bestrijding kunt u rekenen op Dry Plan. Heeft u vragen over onze werkwijze of tarieven? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.