Ventilatie

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat in huis

Dry-Plan-49Kwalitatieve ventilatie is een meerwaarde voor elk gebouw. In woningen zorgt het juiste ventilatietoestel voor een gezonder leefklimaat. Met een degelijk ventilatiesysteem heeft u een optimale luchtcirculatie in huis, wordt de lucht gefilterd van stof, rook en koolstof en wordt het vochtgehalte gereguleerd. Goede ventilatie in huis kan ernstige vochtproblemen, zoals condensatie dus vermijden. Ook na het plaatsen van spouwmuurisolatie kan goed ventileren heel wat problemen vermijden. Een goed geïsoleerde woning heeft alleen maar voordelen maar vaak zijn mensen zich niet bewust van de kleine barstjes en kiertjes die door de na-isolatie worden opgevuld. Deze zorgen voor een verkeerde maar natuurlijke ventilatie die na spouwmuurisolatie wegvalt. Hierdoor zullen muren minder gemakkelijk uitdrogen wanneer er ergens door een lek of ander probleem een extra vochttoevoer is.

Een ventilatietoestel kan na spouwmuurisolatie veel problemen met vocht verhelpen en zorgt voor de beste kwaliteit van binnenlucht die ook gemakkelijker te verwarmen is. En dat ziet u aan uw energiefacturen. Dry Plan heeft verschillende systemen en adviseert u met plezier over de juiste soort ventilatie voor uw woning. Onze ventilatie-experts voeren ook gratis diagnoses uit om de juiste oorzaken van uw ventilatieprobleem te achterhalen. Zo weet u zeker dat u het juiste toestel in huis haalt.

De noodzaak van kwalitatief ventileren

De populariteit van ventilatietoestellen stijgt nog elk jaar. Dit komt omdat mensen steeds meer beseffen wat de meerwaarde is van goede ventilatie. Een kwalitatief ventilatiesysteem is dan ook onmisbaar in elke woning als u geeft om uw eigen gezondheid en die van uw gezin. Ventilatietoestellen verkleinen significant het risico op gezondheidsklachten en dan vooral ademhalingsziekten. Een ventilatiesysteem vermindert die klachten meteen en vermijdt in veel gevallen dat ziekten als astma, longemfyseem, longontsteking of andere longinfecties en longaandoeningen zich ontwikkelen. Onze ventilatie-experten bij Dry Plan plaatsen verschillende soorten ventilatietoestellen afhankelijk van de situatie en locatie in huis. Na plaatsing zult u meteen merken dat er een optimale luchtcirculatie is en dat er altijd verse zuurstofrijke lucht in huis aanwezig is. Dit zorgt voor betere prestaties, zowel fysiek als mentaal. Werken en leven in huis wordt een pak aangenamer.

Een te hoge luchtvochtigheid in huis is niet gezellig. En doordat te vochtige lucht niet goed opwarmt, zal uw verwarmingsinstallatie meer moeite moeten doen en krijgt u hogere energiefacturen. Met een van onze toestellen zal u dus ook een vermindering van uw energiefacturen merken. Doordat onze D-toestellen ook de temperatuur regelen, heeft u altijd een aangename temperatuur in huis waarbij u optimaal kunt presteren.

Het juiste ventilatietoestel kiezen

Dry Plan beschikt over en installeert verschillende ventilatietoestellen op basis van de ventilatiebehoeften van uw woonst. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met de plaats waar het toestel moet komen, uw esthetische en praktische voorkeur en budget. De keuze van het juiste ventilatietoestel is belangrijk en niet altijd eenvoudig. Daarom staat Dry Plan u graag met raad en daad bij in uw keuze voor geschikte ventilatie.

Onze ventilatietoestellen hebben allemaal hun specifieke functies en sterktes die in de juiste situatie het best tot hun recht komen. Zo beschikken we over ventilatie die beter geschikt is om onaangename geurtjes te verdrijven in (kleine) ruimten zoals toiletten, badkamers en keukens. Sommige toestellen zijn ook al praktischer om te installeren op specifieke plaatsen dan andere. Zo zijn bepaalde ventilatiesystemen beter geschikt om in kelders te installeren dan in andere delen van een woning. Dry Plan houdt rekening met al uw noden en wensen, geeft passend advies en alle informatie die u nodig heeft voor u een definitieve beslissing neemt. Neem vrijblijvend contact op met Dry Plan voor een gratis diagnose zonder enige aankoopverplichting.