Afwerking na injectie

Een met DryPlan Injectiegel pas geïnjecteerde muur zal beletten dat opstijgend vocht zich in de toekomst nog kan voordoen. Maar uiteraard dient  de muur na het injecteren nog afgewerkt te worden. Een goede afwerkingslaag is enkel mogelijk indien de muur vrij is van hygroscopische zouten. Deze zouten worden meer dan vaak samen met het grondwater door de poreusheid van de muur omhoog gezogen en afgezet. Ook al is de muur reeds behandeld tegen opstijgend vocht, de afzetting van hygroscopische zouten blijft vocht aantrekken en zorgt er voor dat pleister en verf terug zal loskomen.

Dry-Plan-29De oplossing om de muur van een duurzame bezetting en vervolgens schilderwerk of behang te kunnen voorzien,  is de muur te voorzien van een membraan. Dit membraan is volledig zoutwerend zodat hygroscopische zouten de afwerkingslaag niet opnieuw kunnen aantasten. Het voordeel is ook dat een membraan onmiddellijk bezet kan worden, dus geen droogtijden. Indien een werf niet te groot is kunnen we de muur dus zowel tegen opstijgend vocht als tegen hygroscopische zouten beschermen en de muur herbepleisteren.  Tenslotte kan de muur opnieuw geschilderd of behangen worden nadat de bezetting droog genoeg is.

Pleister- en gyprocwerken

Niet enkel verhelpen wij uw vocht- en ventilatieproblemen, u kan ook op ons rekenen voor een volledige afwerking van uw ruimtes. Of het nu pleister- of  gyprocwerken zijn, Dry-plan zorgt voor de volledige afwerking.