Kelder reiniging

 

kelderreinigingDry Plan kan uw kelder grondig reinigen en opfrissen zodat het een volwaardige ruimte wordt in uw woning. Een kelderopfrissing is vooral aan te raden indien uw kelder last heeft van expanderende zouten en/of condensatie en schimmelvorming zonder dat er echt sprake is van infiltratie van water.

Eveneens kunt u op ons rekenen om uw kelder op te ruimen. We maken de ruimte leeg en brengen alles naar het containerpark of we doen beroep op een firma om een container te brengen. Vervolgens kunnen we van start gaan om de keldermuren aan te pakken!

reinigen kelderVooreerst reinigen we de keldermuren mechanisch. We verwijderen alle loszittende delen van de afwerkingslaag. Het is ook een uitstekende optie om de muren te zandstralen. Een zandstraling reinigt de stenen zeer goed (bovendien is het een goede voorbereiding voor een bekuiping). Indien nodig kunnen de oude voegen weer opgevoegd worden, kapotte stenen en barsten in de muur kunnen hersteld worden. Vervolgens worden de muren met de hogedrukreiniger afgespoeld.

Na het reinigen van de muren, is de kelder klaar om afgewerkt te worden. We schilderen de muur met kelderverf. Deze is een zeer dekkende damp-open, maar licht vochtwerende verf op basis van siloxanen en silanen. Bovendien heeft dit product een zoutbufferende werking zodat expanderende zouten geen kans meer maken.

schilderen kelderEen kelderreiniging of kelderopfrissing wordt best gecombineerd met een goed ventilatiesysteem. De installatie van een C-ventilatiesysteem is een uitstekende keuze om de kelder optimaal te beschermen tegen muffe geuren, condensatie en schimmels zodat het een frisse en zuivere ruimte blijft. Het ventilatiesysteem voert immers de vochtige en vervuilde lucht naar buiten door middel van een elektrische ventilator.

Een dergelijk systeem kunt u bij ons verkrijgen aan een zeer scherpe prijs en bovendien verbruikt zo’n toestel slechts 20 à 30euro aan elektriciteit per jaar. Zo bent u gerust en geniet u van een mooie en functionele kelder in uw woning zonder vochtproblemen!