Hydrofuge

Vooraleer we een gevel kunnen behandelen tegen doorslaand vocht dient de gevel indien nodig hersteld te worden. Vervolgens dienen we de stenen grondig te reinigen. De reinigingsmethode hangt af van welke aanslag de gevel aantast. Indien bijvoorbeeld de gevel is aangetast met mossen, behandelen we deze muur met een ontmossingsproduct. Daarna spoelen we de muur af met water zodat de gevel volledig zuiver is. De gevel is dan klaar om geïmpregneerd te worden door middel van een hydrofuge.

Een hydrofuge is het behandelen/impegreren van de gevel met een vochtwerend product om deze duurzaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals neerslag. Na het voorbereiden van de gevel brengen we een doorzichtige crème aan op basis van silanen en siloxanen die waterafstotend en dampdoorlatend is. Naast een langdurige vochtwerende werking hebben hydrofuges ook een algen- en vuilafstotende functie. Met andere woorden, door het aanbrengen van een hydrofuge heeft u langer genot van de schoonheid van uw gevel en vergt uw gevel veel minder onderhoud.

Maar het allerbelangrijkste voordeel van een hydrofuge is uiteraard dat door haar vochtwerende werking u geen vochtproblemen zal ondervinden binnen in huis zoals vochtplekken, schimmels en het loskomen van de afwerkingslaag (pleister, behang of verf).  Het is aangeraden om de gevoeligste muren (muren aan de regenkant) om de 5-8 jaar opnieuw te laten behandelen met deze hydrofoberende gel. De hydrofuge verslijt immers onder invloed van de weersomstandigheden en UV-stralen.